69 / 100

Creativiteit is geen eigenschap waarmee je geboren wordt; dit is een eigenschap die je leert in loop der tijd.Creativiteit, creativiteit verbeteren, neuro design labCreativiteit, creativiteit verbeteren, neuro design lab
Oefening is de beste manier om je creatieve geest te koesteren. Kies je favoriete creatieve activiteiten en doe ze regelmatig – elke dag als je kunt. Onderzoek toont aan dat creatief leren, stress vermindert en het oplossen van problemen verbetert.

Verander je brein met deze negen levensveranderende gewoonten en al snel zul je barsten van de innovatieve en creatieve ideeën.

 

BEDACHTE OVERWEGING

De manier waarop we naar onze omgeving kijken, bevordert onze creativiteit. Het begint met het observeren van de wereld om ons heen.
Door je observatievaardigheden te vergroten, maak je gebruik van je creatieve kracht en ontdek je de nuances en details die je misschien nog nooit eerder hebt gezien. Het opent je mind voor nieuwe mogelijkheden en helpt je bij het bouwen van ervaringen die innovaties kunnen aanwakkeren. Observeren betekent aandacht schenken aan de wereld om je heen.
Het is gemakkelijk om veel visuele informatie op te nemen. Begin met je te concentreren op de gebieden die je wil verbeteren. De wereld zit vol met interessante patronen en verbindingen. Probeer de relatie tussen dingen te achterhalen. Kijk hoe dingen zich vormen of “klikken” en hoe mensen en dingen elkaar beïnvloeden. Deze verbindingen worden gevoed door ideeën en kunnen leiden tot uw creatieve proces.

VERANDER UW OMGEVING

De sfeer om je heen kan je inspireren. De gemakkelijkste hack om je creativiteit terug te krijgen, is door te proberen je omgeving te veranderen. Soms heeft het een bruisende sfeer nodig , dus pak je laptop en zoek een restaurant, café of parkomgeving waar je een tijdje werkt. Stel ook uw werkruimte in om creatief te zijn. Het kan heel persoonlijk zijn, afhankelijk van uw voorkeuren, maar of u nu op kantoor of thuis bent, zorg ervoor dat u de speciale ruimte heeft die u nodig heeft om te maken en te bouwen.
Maak de ruimte comfortabel en zorg ervoor dat u goed wordt ondersteund door ervoor te zorgen dat uw bureau en stoel op de juiste hoogte staan. Bedenk welke kleuren je gebruikt om te versieren. Oranje wordt vaak beschouwd als goed in het bevorderen van creatief denken, maar deze keuze is geheel aan jezelf. En overweeg het dilemma – sommigen geloven dat chaos creativiteit bevordert door buitengewoon denken te bevorderen. Anderen denken dat ze zich beter kunnen concentreren in een schone en opgeruimde ruimte.

MAAK EEN CREATIEVE WANDELING

We weten allemaal dat een zittend leven slecht is voor je gezondheid en dat beweging goed is voor je creatieve denken. Een studie toonde aan dat lopen het creatieve brein bevordert en het idee van ‘anders’ of ongebruikelijk versterkt. Je kunt de wandeling veranderen in een contemplatief observatietool. Kijk naar veel te drukke mensen. Maak een mentale notitie van dingen die je aandacht trekken. Of maak onderweg foto’s en maak een wekelijkse collage van wat je ziet. Probeer een “soundwalk” te nemen waarin je je concentreert op de geluiden om je heen en waar ze vandaan komen.

JE CURIOSITEIT

Creativiteit leeft van nieuwsgierigheid. Het vermogen om ons af te vragen, in te graven en antwoorden te vinden, onze creativiteit aan te wakkeren en onze innovatieve ideeën te promoten. Maar de honger naar onze kennis neemt in de loop van de tijd af. We zijn gestopt met vragen en gestart met accepteren. Probeer je bedenksels en creativiteit tot leven te wekken door vragen te stellen.
Begin een leven geïnspireerd door nieuwsgierigheid. Wat is je interesse? Leef je uit; onderzoek het. Kijk waar uw manier van denken u naartoe brengt. Misschien ontdek je dat je gedijt in het ontdekkingsproces. Hoe meer je weet, hoe meer je mind wordt gewekt en hoe meer je wilt leren. Dit zal je mind openen voor nieuwe mogelijkheden die anderen simpelweg niet kunnen zien.

PROBEER Outside the box te DENKENCreativiteit, creativiteit verbeteren, neuro design labCreativiteit, creativiteit verbeteren, neuro design lab

Het Out Of The Box-denken is om je geest en hersenen te bevrijden van de beperkingen. Dit betekent dat we verder moeten gaan dan de normen, grenzen en beperkingen die voor onszelf zijn vastgesteld en ideeën creëren die geen verband houden met kosten, moeite, tijd, technologie of middelen. Dit betekent jezelf bevrijden van beperkingen en zelfbeperkende overtuigingen. Dit is een geweldige manier om je creatieve motor te laten ontbranden en je innovatief te laten denken.
Begin met een specifieke en een duidelijke vraag. Onthoud dat er geen slechte ideeën zijn, dus pieker niet teveel door een idee waarvan je denkt dat het niet waardig is. Dit leidt tot het vermogen om out of the box te denken en ideeën snel en zonder afwijzing te verkennen.

Het idee is om jezelf te belasten met beperkingen die je denken kunnen belemmeren, dus wees creatief en alert. Bekijk de ideeën als je klaar bent. U kunt ideeën afbreken die niet praktisch of doelgericht zijn, maar de nuances hebben van denken, die u helpen relevante ideeën te ontwikkelen en te ontdekken.

Neem “Design Thinking” op in uw creatieve proces.
Design Thinking is een aanpak voor praktische en creatieve probleemoplossing. Het begint met empathie – begrijpen wat de eindgebruiker wil, hun beperkingen en verlangens. Ontwerpdenken richt zich op mensen, begrijpt de behoeften van mensen en bedenkt effectieve oplossingen om aan die behoeften te voldoen, die op bijna elk gebied kunnen worden toegepast.
Design thinking kent 5 stappen: empathie, definiëren, archetype, modelleren en testen. Het combineert creativiteit en kritisch denkvermogen. Ontwerpers moeten veel ideeën en prototypen maken, zodat ze zich comfortabel voelen bij mislukking.
Het dwingt je om je geest open te stellen en al vroeg veel ideeën te testen, dus je hoeft niet in slechts één te investeren. Het proces helpt creativiteit door middel van proces. In de kern is het een gestructureerde, systematische manier om problemen op te lossen.Oefen met creëren.
Creativiteit is een vaardigheid die oefening vereist om te verfijnen. Het creëren van iets dwingt je geest om creatiever te zijn. Zelfs voor de meest creatieve en innovatieve mensen is 10 procent van hun werk natuurtalent en 90 procent arbeidsintensief.
Schrijven, tekenen, fotografie, schilderen, dansen, zingen of muziek maken, je kunt je creativiteit vergroten door jezelf uit te dagen om iets te creëren dat elke dag tegen je spreekt. Overwin je eerste gedachten. We richten ons vaak op ideeën die we al kennen.

Pas jezelf niet aan, maar geef jezelf de vrijheid om in verschillende richtingen te gaan. Laat je ideeën stromen en bekijk ze kritischer. Creativiteit is een proces dat tijd en moeite kost.

 • Verwant: 3 geweldige manieren om je creativiteit te ontgrendelen

Creativiteit, creativiteit verbeteren, neuro design labCreativiteit, creativiteit verbeteren, neuro design labMaak tijd vrij om te dagdromen

Door uw tijd  ‘vrij te maken’ en uw gedachten te laten afdwalen, kunt u creativiteit stimuleren. Onderzoekers hebben ontdekt dat dagdromen kan leiden tot creatieve probleemoplossing. Wanneer je geest afdwaalt, komt het willekeurige delen van herinneringen, emoties en opgeslagen kennis binnen. De sleutel om effectief gebruik te maken van mindfulness is om naar het gebied te gaan waar je inspiratie zoekt.
Voor Focused Day Dreaming wil je eerst onderzoek doen en het probleem oplossen. Het is belangrijk om de basis van kennis te bereiken, zodat het onderbewustzijn dit allemaal kan overdenken. Je moet een manier vinden om je denken uit te schakelen en je geest vrij te maken.

Wees voorzichtig en noteer alle ideeën die je presenteert. Wandelen, baden, fietsen of ‘s nachts of’ s ochtends wakker blijven zijn enkele manieren om te dromen.

Bouw een creatief portfolio dat u inspireert

Bedenk wat u motiveert om uw beste, creatieve persoon te zijn – wat u helpt uw ​​innovatieve ideeën en ideeën aan te boren. Zijn er blogs, boeken of video’s die je denken stimuleren? Zijn er activiteiten die je geest altijd lijken te ontspannen en je helpen om op een onconventionele manier naar dingen te kijken, zoals het schrijven van een dagboek, mediteren of hardlopen?
Bouw een portfolio met dingen die u helpen uw creatieve energie en origineel denken op doen laaien. Als je van tekenen houdt, houd dan een schetsblok of krabbelboek bij. Als je van schrijven houdt, houd dan een notitieblok bij de hand om verdwaalde gedachten op te schrijven.Maak elke dag tijd om te schrijven. Als je inspiratie opdoet in de natuur, probeer dan kleine items uit je tijd buiten te verzamelen, of maak foto’s van scènes die je tegenkomt en stimulerend of opwindend vindt. Schik de items of afbeeldingen in een notitieblok of collage. Wat u ook interessant, motiverend en inspirerend vindt, gebruik het om u te helpen uw hersenen opnieuw te bedraden en uw creativiteit dagelijks te stimuleren.

De kracht van nieuwe ideeën

Je hoeft niet ‘artistiek’ te zijn om creatief te zijn. Iedereen kan leren gedurfde en grensverleggende ideeën te creëren door een creatieve benadering te hanteren en de beste denkinstrumenten toe te passen.
Er zijn drie manieren om nieuwe ideeën te creëren:

oude denkwijzen

 • Oude denkwijzen doorbreken
  We kunnen allemaal verstrikt raken in enkele ‘gedachten’. Ze zijn misschien erg comfortabel, we weten niet of ze ons zullen steunen! Dus om nieuwe ideeën te krijgen, moeten we het gevestigde denken doorbreken en naar nieuwe manieren gaan kijken.

  Dit zijn de beste manieren om dit te doen:

 • Daag je aannames uit
  U kunt voor elke situatie een reeks verwachtingen opstellen. De meeste lijken misschien waar, maar het uitdagen van uw vooropgezette ideeën opent een aantal opwindende mogelijkheden.

U kunt bijvoorbeeld uw thuiskantoor uitbreiden. Je weet dat dit een goede investering is, maar je volgt dit idee niet omdat je denkt dat je het niet kunt betalen. Daag die overtuiging juist uit! Mogelijk hebt u op dit moment geen geld op de bank, maar kunt u wat meer activa verkopen om geld te besparen? Kunt u overuren lenen en werken om betalingen te doen?

Herschrijf het probleem

De manier waarop u uw probleem definieert of formuleert, beperkt uw creativiteit. Als je het probleem beschrijft dat je probeert op te lossen of er vanuit een andere hoek naar kijkt, kunnen er nieuwe oplossingen ontstaan.

Als Uber-oprichter Garrett Camp bijvoorbeeld een transportdienst wil starten, kan hij zich concentreren op het kopen en bedienen van de voertuigen die nodig zijn om winst te maken. In plaats daarvan herhaalde hij het probleem hoe aan de behoeften van passagiers kon voldoen. Dit heeft geleid tot een krachtigere app-ontwikkeling met slechts een paar auto’s – een innovatief bedrijf was geboren.

Denk aan het tegenovergestelde

Als je het moeilijk vindt om een ​​nieuwe aanpak te bedenken, probeer dan het probleem op zijn kop te zetten! Draai de vraag om en ontdek wat je wil bereiken. Het biedt u innovatieve manieren om een ​​echt probleem op te lossen. Als u bijvoorbeeld een nieuw ontwerp op uw website wil zetten, bedenk dan hoe u afval kunt maken. Als je het saai, frustrerend en onvergetelijk probeert te maken, krijg je dappere ideeën over hoe je het tegenovergestelde kunt doen.

Mix je talent

Radicale ideeën kunnen ontstaan ​​door op een ongebruikelijke manier met problemen om te gaan. Een van de beste manieren om dit te doen, is door een verscheidenheid aan creativiteit te oefenen – praat of schrijf over je projecten, verken ze door middel van muziek, schilderkunst, fotografie, beeldhouwkunst … alles waarmee je jezelf kunt uiten. Er ontstaan ​​nieuwe ideeën terwijl u uw creativiteit laat stromen!

Interieurontwerpers maken bijvoorbeeld ‘moodboards’ gemaakt van textielresten, verftubes, foto’s, schetsen, lettertypes of kleine voorwerpen. Dit proces kan echte ontwerpen creëren, anders zouden ze dat niet doen.

Nieuwe verbindingen makenCreativiteit, creativiteit verbeteren, neuro design lab

Een andere manier om nieuwe ideeën te creëren, is door nieuwe en onverwachte connecties te maken. Sommige van de beste ideeën lijken bijna toevallig – je ziet of hoort iets dat niets te maken heeft met de situatie die je probeert op te lossen, en ineens krijg je een idee!

Probeer enkele van de volgende strategieën om creatieve verbindingen te maken:

 • Willekeurige woorden. Selecteer een willekeurig woord uit een willekeurig document en zoek vervolgens naar nieuwe associaties tussen dat woord en uw probleem. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar manieren om het ziekteverzuim in uw bedrijf te verbeteren en het woord ‘bal’ kiest, is het idee wellicht om maandelijks een softbalspel te organiseren, om het moreel te stimuleren en mensen motiveren om gezond te blijven.
 • Beelden. Afbeeldingen zijn een geweldige manier om creatief denken te inspireren. Kies een afbeelding, vind een verband met uw probleem – hoe kwetsbaar ook – en zoek naar nieuwe mogelijkheden.
 • Interessante objecten. Hoe zit het met het vragen van uw teamleden om u een klein item naar keuze te brengen voor uw volgende vergadering, ter inspiratie van een op te lossen probleem? “Wat is het probleem dat we hiermee proberen op te lossen?” Of ‘Hoe kunnen we dit gebruiken om onze uitdaging aan te gaan?’

Nieuwe perspectieven ontdekken

Als je ten slotte een stap terug doet vanuit je normale perspectief en het probleem met ‘andere ogen’ bekijkt, krijgt je denken extra vaart. Praat met iemand vanuit een ander perspectief en je kan verrassende nieuwe conclusies geven over het probleem vanwege hun leeftijd, levenservaring of culturele achtergrond.

Of probeer het spel ‘als ik iemand anders zou zijn’. Vraag jezelf af, hoe kan ik deze uitdaging oplossen? U kunt een atleet zijn, een succesvolle ondernemer, Abraham Lincoln … iedereen!

Onderzoek hoe de persoon die je hebt gekozen het probleem heeft benaderd en kijk of het je nieuwe ideeën geeft. Identificeer de kenmerken van de persoon en gebruik deze om de uitdaging aan te gaan. Zo kunnen er voor de ondernemer grote risico’s zijn, maar kan de sporter zich richten op het behalen van succes door intensieve training.

Vijf manieren om creatief denken te bevorderen

De hierboven geschetste strategieën werken het beste in een omgeving van positiviteit en potentieel. De volgende ideeën kunnen u helpen de beste omstandigheden voor creativiteit te scheppen:

 1. Geloof in jezelf. Geloof om geweldige ideeën te bedenken! Probeer technieken zoals visualisatie en positieve affirmaties om je ziel hoog te houden.
 2. Maak tijd vrij voor niks doen. De beste ideeën ontstaan ​​als je aan iets anders denkt – of niet echt denkt: misschien lopen, naar muziek luisteren of met je kinderen spelen.
 3. Rust en slaap zijn allemaal belangrijk voor het opladen van uw creatieve batterij. Wat je ook doet, zorg ervoor dat je een notitieblok of gereedschap hebt om je elegante ideeën neer te pennen!
 4. Uw omgeving kan het verschil maken. Het veranderen van uw instelling kan uw denken veranderen en nieuwe inspiratiebronnen opleveren.
 5. Houd uw vergadering in een nabijgelegen coffeeshop of vraag uw mensen om met u mee te gaan op een “Idee-wandeling” in het park in plaats van een vergaderruimte in uw kantoor.
 6. Afleiding. Als je je concentreert op het creëren van ideeën en je je ‘in deze zone’ voelt, wees er dan gewoon bij! Pak uw idee mee naar een gemakkelijke en plezierige plek om te werken.
 7. Zet je telefoon en laptop uit en neem de tijd om je deur te sluiten, zodat niemand, maar dan ook niemand, je gedachtegang onderbreekt.

Veel plezier! Speelsheid en humor zijn essentiële ingrediënten van creativiteit, vooral als je met een team nieuwe ideeën verkent. Als de druk opkomt om met iets radicaals te komen, zorg er dan voor dat je nog steeds ontspannen en ruimdenkend genoeg bent om de allerbeste ideeën te laten ontstaan.

Kernpunten

 • Creativiteit is belangrijk bij veel functies. Maar soms heb je bijzonder gedurfde ideeën nodig om een ​​moeilijk probleem op te lossen of om op geheel nieuwe manieren verder te gaan.
 • Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen creatief kan zijn en dat u uw vermogen om innovatieve ideeën te genereren kunt verbeteren.

 

De belangrijkste technieken om dit te doen zijn:

 • Doorbreken van oude denkpatronen. Je kunt dit doen door je vooroordelen uit te dagen, het probleem anders te formuleren, je media te mixen en andersom te denken.
 • Nieuwe verbindingen smeden. Gebruik willekeurige woorden, afbeeldingsprompts of interessante objecten om je geest te dwingen nieuwe verbindingen te maken.
 • Vraagstukken vanuit nieuwe perspectieven benaderen. Praat met verschillende mensen met verschillende perspectieven en achtergronden en probeer het spel ‘Wat als…’ te spelen.
 • Gebruik naast deze technieken ‘activerende’ strategieën – zoals het vergroten van je zelfvertrouwen, het toestaan ​​van downtime en het variëren van je omgeving – om creativiteit te stimuleren.