75 / 100

Na de F1 en “er komt echt geen corona-paspoort”, komt er een coronapaspoort. Nieuwe generaties stoppen daarom massaal met de Corona maatregelen en verzetten zich meer dan ooit tegen het vaccin. Iets wat menigeen had kunnen zien aankomen, maar onze overheid niet zo goed heeft ingeschat. Dit lijkt ook niet meer goed te komen, omdat de generatie verschillen en niet nagekomen beloftes ongekend groot zijn geworden sinds de crisis.

Meer dan Corona

De McDonald’s die dikke mensjes blijft maken, sigaretten die kankerpatiëntjes blijft maken en onze consumptiemaatschappij die een gezonde toekomst voor nieuwe generaties onmogelijk maakt. Jongeren accepteerden eigenlijk nooit helemaal het oude normaal en willen zeker niet hiernaar terug. Het vaccin om terug te gaan naar normaal, zodat mensen weer met het vliegtuig op vakantie kunnen, gaat er niet in.

Generatie voorkeuren (2)

Link naar afbeelding.

strategisch adviseur, sociaal experiment, vernieuwen, anders denken, nieuwe perspectieven, verschillen generaties, generatie X, Generatie Y, Generatie Z, marco kool, neuro design lab, generatie

Wat nieuwe generaties willen

Want we doen het zeker niet voor een ander, ja misschien nog wel in gedachten voor je naaste familielid. Maar je doet het toch echt niet voor die mensjes die je niet kent aan de andere kant van de stad, het land en laat staan de oceaan. Zou je dat wel doen, had je niet alleen een Corona vaccin genomen.

Maar hadden we ook drastisch de manier waarop we leven en consumeren aangepakt. Nieuwe generaties willen verder kijken dan een vaccin voor Corona en zien dat Corona niet de grootste en meest belangrijke uitdaging is.

Inmiddels negeren nieuwe generaties het Corona beleid en zoeken nieuwe oplossingen. Want hier zijn ze misschien wel het beste in, van alle generaties de afgelopen jaren. Met een muziek truck de straat op, een kerk oprichten vanuit de geloofsovertuiging Yoga Kundalini want dan mag alles en vakantie in Europa. Nieuwe mogelijkheden poppen op als paddenstoelen uit de grond.

Nieuwe generaties willen ook niet meer in gesprek, ze komen er wel. Ze weten dat het voor oudere generaties spoedig ophoudt in deze snel veranderende wereld. Bestaat er dan nog een mogelijkheid om nieuwe generaties warm te maken voor het Corona beleid en vaccins? Op dit moment bestaat er alleen nog maar de mogelijkheid om het gesprek hierover op te pakken, op basis van verschillende voorwaarden. Deze voorwaarden kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Het invoeren van suikertaks.
  • Een verbod op fastfood restaurants.
  • Ontheffing BTW op biologisch groente en fruit.
  • Subsidies op sportabonnementen.

En misschien zelfs een voorwaarde waarbij je het nemen Corona vaccin en andere medicatie pas mag nemen, als je daadwerkelijk je gezondheid en je leefomgeving drastisch hebt verbeterd.

En bij een “ja we hebben mooie plannen en willen ons hierop richten”, blijft de deur gewoon dicht. Pas nadat de daadwerkelijke acties in de praktijk zijn uitgevoerd, zal het gesprek weer worden opgepakt. Sterker nog, zonder enige actie gaan de hakken nog verder in het zand en wordt er niet meebewogen. Die nieuwe generaties komen er wel!

strategisch adviseur, sociaal experiment, vernieuwen, anders denken, nieuwe perspectieven, verschillen generaties, generatie X, Generatie Y, Generatie Z, marco kool, neuro design lab, generatie